22 April 2011

SAYA SEDIH -.-"

salam :)

SAYANG2X ku sekalian ,

da lame aku xupdate blog kn ? sorry hunn . aku mmg busy tahap maharaja giler dist week . exam straight je sminggu . choiy ~

BAEK LAA :)

now , diteruskan cerite ,

dgn rasminye aku dpt posting kt HOSPITAL TAMPIN der ~ huh . cmne laa gamaknye aku sowg2x . dala membe tade . ape patot aku wat ? laptop tade , sgale2x tade . hmm . arapkn phone je ! mcmne laa . tolong aku ! pls !
laen aku arap , laen aku dapat . aku nk dkt2x jew . at least if dpt kt PENANG , aku bole laa balek umh daddy aku :'(

1st posting aku dpt kt lab kolej aku . at least dkt laa jugak . xpyh aku nk susah2x kn diri nk mngangkut sgale brg aku g tmpat posting OUTSTATION .

hohoho :)

aku nk cite cket laa psl keje aku tem posting t . oke . neh laa antare2x keje yg aku akn wat .

Venipuncture Technique
tujuan utk teknik amik darah ler :)


Test Tube
neh utk letak sample darah . actually , byk sample bole amik .


Microscope
utk identify tiny microoganisms or tissues sample .


Blood Bag
neh kowg bole agak laa kn utk ape ? op coz laa blood transfusion bg owg yg xckup drh . hee .


Types of Agar Plate
neh gunenye utk grow bacteria . haa . aku neh bela bacteria taw :)


itu saje aku mmpu tuliz . coz pazneh aku kne tnggu klaz Anatomy utk wat praktikal Tissue Processing :)
lgpun ,
aku da tade idea laa . hee . sgale kngn aku slme sminggu neh da ilang sbb stress study . choiy ~

SORRY SAYANG :'(

p/s : aku arap kowg xmrh aku sbb late update . aku nk kowg taw yg ILOVEYOUU !

12 April 2011

KECEWA + MENYAMPAH ~


- KECEWA -

hmm . dak2x klaz aku sume da taw dpt posting ktne . aku ? hampeh . disobabkan den masok lambat seminggu , maybe aku kne join dak2x group junior . ohh NO ! aku tanak . dalaa dak2x junior sume kerek giler . menci mak ~

oke . aku ade cer baek punye kt kowg .


- MENYAMPAH -


aku dpt taw td bahawasenye ade dak kt klaz kitowg neh , mmg dengki giler laa kt sumer owg . style nk up lebih je . mnyampah aku . ade ke patot dye kate aku neh tiru style dye bli tudung laa , pkai tdung laa . HELLO ! bkn style kau sowg k ? abih owg len pkai tdung style cmtuh ikot kau laa ea ? benci siak ! ohh yea . 1 more thing , dowg neh suke ckp besar taw . ckp owg lebih . xsedar diri tuh pown same gak . aish . if cite psl dowg neh , mmg xabih laa smapai bilo2x . grrrr ! maty laa kau . ade aku kesah ?

p/s : sape makan cili , dye terasa pedasnye . huahuahua ~

tuh je utk ary neh . t aku dtg lagy dgn brite lbih PANASSSSSS ~

got to go . parasitology class is waiting for me :)

11 April 2011

OMG ! POSTING LAA !

ohhhh ~
bile taw jew aku kne g posting , i was like  . then aku  [pikir2x] cmne laa ea aku kt sane ? agak . adekah aku akan dilayan dgn
ataw  . adoiii ! sumpah aku ase  yg amat der . what if aku tpakse jauh ngn family and si dye ? sudah tentu aku akanand
 giler2x babeng punyer laa . or maybe lagi terok , aku akan cube  dary tempat tuh .
 tapi tape , aku akan wat dowg bangge ngan aku .
utk si dye , jgn icaw . u'll always be my baby . neh untuk kamu ,  . hee .
lepaz je balek dary posting tuh , at least aku dapat and pengalaman bekerja :) so , pade pndapat aku untuk hilangkan  , kowg mam laa smpai
sbb lpaz neh byk gune otak  and  laa smpai abih utk preparation posting t . kang kne soal byk2x , kowg kompem jadi and tyme tuh bawu kowg
giler2x .

oke laa , tanak
 panjang2x lagi . kang kowg bising plak . hee . aku nk pisat . off to go ,


9 April 2011

MR.FISHY BABY :)

winkwink !

today nk cite cket laa ttg ikan ksygn aku neh . hee .

name : TOMEI .
age : 4months .
colour : deep red .
species : Sekila

neh laa ikan nye . tadaaa ~


dye neh mmg agak aktif cket . hee .


siyesly ,
i sayang ikan i :)

AMARAN DARI ALLAH . ALLAHUAKBAR !

AMARAN dari ALLAH ...DIDALAM MULUT BAYI
- please read!!!.. TRUE STORY

Message: Begini ceritanya.... Sahabat saya tu seorang guru di salah sebuah sekolah di Malaysia. Sahabat saya tu mempunyai seorang kawan Cina yang sama mengajar macam dia. Kawan Cinanye kata , dia telah terbaca berita di akhbar Cina baru-baru ini yang mengatakan ada seorang bayi cina baru saja lahir dalam keadaan mulutnye seperti berjahit tapi takdelah kesan jahit. Cuma mulutnye tertutup rapat. Jadi doktor bersepakat untuk membedah bayi Cina tersebut.

Ketika dalam pembedahan, mulutnye berjaya dibedah tapi ada sesuatu yang amat memeranjat yang berada di dalam mulut bayi tersebut..............Nak tahu ape dia???????? Doktor yang membedah bayi tersebut telah menemui sehelai kertas kecil yang didalam kandungannye bertulis dalam tulisan cina..nak tahu tak ape kandungannye??? Didalam kertas tersebut telah menyebut dalam tulisan cina yang berbunyi "Ingatlah wahai manusia, sesungguhnye Hari Kiamat akan menjelma tidak lama lagi"

Maka terperanjat lah doktor cina tersebut sebab bayi tersebut memang sejak dilahirkan memang mulutnye tertutup. Jadi tiada bukti mengatakan ada orang yang meletakkan kertas kecil tersebut. Jadi memanglah terbukti bahawa kuasa Allah Yang Maha Besar menciptakan bayi tersebut sedemikian rupa untuk memberi maklumat kepada manusia tentang ketibaan hari kiamat.. Sesungguhnye Allah Maha Bekuasa untuk memberikan agar bertaubat. Jadi sesungguhnye Allah sebenarnye masih sayangkan kita kerana telah memberi maklumat tersebut...

Adakah anda percaya ?Dalam keadaan ini , cuba kita renungkan pada zaman Rasullulah s.a.w Allah telah memberikan petunjuk kecil tentang tanda-tanda hari kiamat sejak zaman nabi-nabi dulu lagi.Contonhye lelaki kawin sama lelaki begitulah sebaliknye. Dan didalam Al-Qur'an sendiri telah mengatakan bahawa tanda tanda hari kiamat ialah apabila orang islam sendiri yang membenci islam dan menentangnye. Ini telah terbukti pada zaman sekarang di negara kita. Jadi secara amnye. sebenarnye hari kiamat akan menjelma tidak lama lagi tapi kita tak tahu bila. Cuma rasullullah ada menyebut hari kiamat akan datang pada hari Jumaat tapi tak tahu bila. Tapi kita hairan kenapa akhbar melayu tiada berita ini.Ini adalah disebabkan pemerintah tak mahu akan menjadi kecoh di negara ini. Jadi sama-samalah kita renungkan bersama sesungguhnye berita itu adalah merupakan satu bonus daripada Allah terhadap manusia agar bersiap sedia untuk menanti ketibaan hari kiamat.

Seperkara lagi ialah berkenaan salah satu tanda kiamat iaitu akan berlaku gempabumi di tiga tempat ....timur tengah, barat dan timur. Waktu itu baru Turki dan Taiwan.Tup..tup..Mexico di landa gempabumi yang dasyhat juga seminggu. Dan Allahyarham Ustaz Taha pernah berkata sekitar lima tahun lepas salah satu tanda kiamat akan berlaku kekecohan di Indonesia dan Turki. Sama sama kita renungkan...buktinya jelas makin nyata dari hari ke hari....sabarlah menanti.....sekian

Ini adalah keratan email yang dihantar oleh seorang rakan kepada saya..oleh itu menjadi tanggungjawab saya untuk edarkan pada semua.. sekian..

Notis dlm Mulut Bayi (pernah disiarkan disebuah akhbar berbahasa Cina)

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan- amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71)

8 April 2011

hey ladies and gentleman :)

whats up fella ?

hee . today , im feeling so  . just lepak ngn sayang saye saje 1 ary neh .

  ohh yea ~

GUESS WHAT ?
its a :
 
ecok kitowg g Telok Batek . berkelah . wee ! i loike ! <3

hee . aku skunk agak kekurangan idea . so , better aku post lirik lagu kesukaan aku :)


TENTANG SESEORANG

Teruntukmu hatiku,
ingin ku bersuara
Merangkai semua tanya,
imaji yang terlintas
Berjalan pada satu,
tanya s’lalu menggangguku
Seseorang, itukah dirimu kasih
Kepada yang tercinta,
inginnya ku mengeluh
Semua resah didiri,
mencari jawab pasti
[#:]
Akankah, seseorang,
yang ku impikan ‘kan hadir
Raut halus,
menyelimuti jantungku
[Reff:]
Cinta hanyalah cinta,
hidup dan mati untukmu,
mungkinkah semua tanya,
kau yang jawab
Dan tentang seseorang,
itu pula dirimu,
ku bersumpah akan mencinta

oke laa . sblm aku melalut lagi , better aku blah . hee . gudbaiii ~


7 April 2011

ohh laalaaaa ~



heyy . today aku ade exam midsem Parasitology . ohh my ! thank god laa aku dpt jwb ngn lancar . syukur sgt2x :) nsb aku bace lab diagnosis tuh . agak senang disitu yer . oh yeah ! today i balek umah yaww . so , besok dgn bangge nye i ponteng klaz . wehee . bkn salu ryte ? weks ! byk agenda aku nk wat . antare nye :
  • bli ikan Guppy+Sekila :)
  • rembat ikan puyu kt umah c DYE :)
  • bli bekas utk MR.FISHY saye :)
  • bli cacing kering utk ikan comey saye :)
tuh laa antare agendanye . agaknye cmne laa ikan aku ea if aku bwk dye nek ktm . cian dyer pening2x :'(
tape . mama akan jage tomey elok2x ye sayang ? <3

oke . tataw nk cite pe lg . till then , iloveyouu :)

6 April 2011



HYE ALL :)

lame kot xupdate . bkn malaz , but busy laa . hee . maklomlaa . student life . kowg phm2x laa sendiri . grr . aku pown sbnrnye da tataw nk post ape g . kdg2x mcm da give up kot nk wat blog neh . nsb bek laa ade member2x yg sokong . choiy !

YESTERDAY

smlm tade pape yg special pown . just kitowg balek awal . then , aku pown bantai laa tido . hee . mlm tuh plak kitowg g karaoke . mmg bantai abih laa lagu2x jiwangness . then , balek tuh ade plak esaimen . hmm . tpakse laa wat . my darling da mrh2x da coz xanswer call and reply msg dye . dye da ngamok2x tuduh aku mcm2x . adoiii . nsb bek laa aku da terangkan pkara sbnr n dye pown okee . ily baby ! <3

TODAY

ary neh plak ade quiz Cytology . hahaha . mmg aku xbace pown . wat crossword puzzle . masing2x da blank . klaka pown ade gak bile tgk muke dowg . hee .

oke laa . aku nk tnggu klaz Microbiology neh . t aku muncul ngn post bawu lg . tata :)

4 April 2011

bosan ._.'



hype babe .

kabare ? aku cm bese laa . student kene laa blaja kn ? hee . [ntah ape2x ntah aku mepek . wekkk !]
yela.yela.yela.
baek laa . neh update utk ary jumaat , sabtu and ahad oke ? hee :)

JUMAAT .

ary neh aku ade klaz Behavioral Science kol 8.30am . tp , yg besh nye , aku ct and kak syira xpegy . haha . kitowg mmg dsa dgr alarm da bunyik , but masing2x LIAT nk bangon . so , TEROSKAN SAJA ~ then , da bangon dlm kol 10 tuh , kitowg pown just lepak2x kt umah .

SABTU :)

oke . ary neh aku kua g Masjid India+Jalan TAR ngan kak Mar , kak Dila , Fira and aku . mmg shop abih laa kitowang . hee . aku bli kaen utk aku and mummy utk wat baju kurung smpena nk braye :) [ghaye jo taw . poso tanok . grrr .] then , da ponat berjalan , apelagi . balek laa . hee . dowg balek hostel , aku plak balek klang . huhh ~

AHAD <3

saye bertemu dgn buah haty saya :) dye amik aku kt umh , then kitowg gerak g Sg Buloh smate2x nk mam cendol kt ctuh . almaklomlaa , bini dye neh hantu cendol . hee . pastuh , kitowang g Pantai Remis . and , c dye blikan aku sekor ikan Skila :) lawa giler ekor dye . kaler merah pekat plak tuh . HOT yaw ! nsb laa nek kete . if x mezt ikan ksygn saya da fenin2x lalat .
 winkwink ! afta dat , kitowg g plaza yg kt Sg Buloh tuh . ntah ape name dye . da jln3x , dye anta aku g KTM and berambuslaa aku dary ctuh . hmm . if x , mmg kitowg da nek moto same2x balek Cheras and Bangi :'(

today : bersamaan hary ISNIN : /

agak bosan laa today . dala claz Behavioral Science bowink giler . ape ntah yg dye ajar . adohaiiii ~ dala pewot lapa giler . last2x , abih je klaz aku troz serbu kantin . giler glojoh aku neh . hakhak !


oke laa . till then , babai :D