29 December 2011

Mengenali Personaliti Mengikut Jenis Darah :)

 

salam :)
today na cite about blood grouping :D
if na tawuu , neh laa kos aku amek . check2x jenis darah & wat test utk tahuu pnyakit apee .
ape lagi , jom tengok :)

------------------------------------------------------
1) Jenis Darah A adalah Petani (Farmers)
Mereka berdarah A adalah golongan yang pemalu tetapi mementingkan kesempurnaan dalam senyap. Mereka sangat bertimbang rasa terhadap orang lain dan tidak pandai menipu. Mereka setia dengan kawan dan rakan sekerja. Mereka boleh menjadi perahsia, kuat, tetapi jarang sekali berkongsi perasaan mereka. Mereka ini sukar dipuaskan dan serius dalam hidup.
Peribadi Asas:
Berhati hati dalam membuat keputusan, sentiasa memastikan sesuatu jelas melalui kontrak, terlalu mementingkan undang-undang sosial kehidupan.
Kadar Toleransi:
Toleransi tinggi dengan kerja-kerja fizikal dan berulang, tidak mampu menerima perubahan dengan mudah, hilang minat pada satu-satu hobi dengan mudah.
Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau:
Terlalu mencuba untuk melupakan masa lampau, sikap pesimis terhadap masa hadapan.
Bagaimana mereka menggambarkan perasaan:
Boleh berpura-pura membuat muka tenang walaupun hakikatnya sedang marah, memerlukan masa yang lama untuk pulih jika dilukai, sensitif kepada pandangan orang lain.
Bagaimana mereka bekerja:
Menguruskan satu perkara sahaja dalam satu masa, membezakan antara kerja dan peribadi, sangat bertanggungjawab, terdorong untuk memilih hobi yang membantu mereka menenangkan perasaan.

2) Jenis Darah B adalah Pemburu (Hunters)
Mereka berdarah B adalah golongan yang periang, memiliki semangat dan aura personaliti yang kuat dan tersendiri. Dalam waktu yang sama, mereka tidak menghiraukan apa orang lain fikir tentang mereka dan liar. Mereka boleh menjadi sangat lemah, pemalas dan kurang sabar. Namun, mereka juga sangat bersungguh-sungguh (passionate) dengan apa yang mereka mahukan.
Peribadi Asas:
Pantas membuat keputusan, boleh menjadi sangat fleksibel, tidak kisah pada peraturan, menghormati penemuan sains dan perkara praktikal.
Kadar Toleransi:
Mengekalkan sepenuh minat pada apa yang mereka lakukan, kelihatan tidak sabar, tidak sukakan kerja yang berulang.
Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau:
Sukar melupakan hubungan terkini tetapi mudah melupakan kenangan masa silam.
Bagaimana mereka menggambarkan perasaan:
Seorang yang ‘expressive’, ‘cool’ dan bersifat objektif, walaupun selalu bergurau tetapi boleh menjadi sangat pemalu, cepat menukar ‘mood’ seperti cuaca, tidak boleh berhenti merungut apabila mereka kecewa.
Bagaimana mereka bekerja:
Kreatif dan memiliki idea baru, tidak boleh membezakan kerja dan hobi,sukar menerima arahan, tidak gentar mencadangkan perubahan yang inovatif dan tidak takutkan kritikan.

3) Jenis Darah AB adalah Ahli Kemanusiaan (Humanists)
Mereka sukar dimengerti, gemar menjauhkan diri, selalu menggunakan logik daripada mengikut gerak hati. Selain itu, AB sangat bagus menguruskan kewangan, walaupun berfungsi sebagai pendamai, kadang kala AB bersikap talam dua muka.
Peribadi Asas:
Sangat praktikal, bagus dalam menganalisa, memberikan kritikan yang membina, sukar membuat keputusan untuk perkara penting.
Kadar Toleransi:
Cuba untuk menjadi rajin, kelihatan kurang sabar.
Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau:
Sangat sentimental tentang masa silam, lebih risau tentang masalah semasa berbanding perkara lain.
Bagaimana mereka menggambarkan perasaan:
Berjiwa sentimental, selalunya ‘cool’ dan ‘steady’, tetapi boleh berasa sangat kecewa dengan masalah semasa yang tidak diselesaikan, boleh menjadi ‘moody’ sekelip mata.
Bagaimana mereka bekerja:
Boleh menguruskan bidang kerja yang luas, menghargai kerja keras, cepat memahami, tidak terlalu bertanggungjawab, tidak mampu membuat ‘follow up’ sebelum projek kerja diselesaikan.

4) Jenis Darah O Adalah pejuang (Warriors).
Mereka ‘outgoing’, ‘expressive’, dan ‘passionate’. O sangat bermotivasi dan mempunyai ciri pemimpin semulajadi. Dikurniakan rasa kewujudan yang kuat, tidak takut untuk mengambil risiko jika mereka yakin mereka akan menang, seorang ahli sukan semulajadi.
Peribadi Asas:
Memastikan objektif jelas, sangat yakin dengan diri, jujur, optimis dan bertenaga.
Kadar Toleransi:
Kekuatan dan kecekalan bergantung kepada matlamat mereka, mudah mengalah jika kerja dirasakan sia-sia.
Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau:
Positif tentang masa lampau, oleh itu tidak menyesali masa silam, mencari kestabilan kewangan di masa hadapan.
Bagaimana mereka menggambarkan perasaan:
Selalunya bersikap tenang, sensitif dengan keikhlasan, memberikan pandangan terbuka dengan jujur secara terus.
Bagaimana mereka bekerja:
Keupayaan menumpukan perhatian bergantung pada keadaan, biasanya lebih gemar memimpin, boleh mengabaikan perkara terperinci.

------------------------------------------------------
p/s : what's yours ? :D

ape kamu tahuu tentang BANTAL ?

salam :)

lamee weyh ta jenguk blog aku neyh ! well3x . now da pukoi 1:10am , and disebabkan aku ta tido lagy , now aku na kongsi serba siket about bantal . mcm2x cara kite pelok bantal tuh ea ? hee . so , let's cekidaut ~

1. Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2. Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang keyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3. Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4. Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dengan orang ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung kepada sifat yang egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita-cita mereka dan mereka tidak suka berusaha lebih.

5. Tidur Tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

-----------------------------------------------------

p/s : agak2x kowg yg anee satu ea ? :)

aku yg number 2 :D
------------------------------------------------------

dats all . tc & nyte :)

19 December 2011

di setiap gambar , ade lagu :)

today sajee je upload gambaa :) tadee point na update blog . wee :D




















------------------------------------------------------

p/s : gonna mish you all :)
2weeks moree .


11 December 2011

Pahang , Here I Come :D

hey3x :) salam .

today na share sket suasana posting kat Hospital Bentong , Pahang neh :)

on 5th December 2011 , aku da dicampakkan kt hospital neh utk lengkapkan kuota praktikal aku . hee . setakat neh , staff kat sini sume oke2x kecuali LP [Local Preceptor] aku jela . haih . apasal laa sume tmpt yg aku pegy , mesti LP dye jniz yg agak poyo2x ea ? hairan saya oooh :D

argh ta kesahlaa . yg pnting , bagoz gak dpt LP cmtuh . it means dye na kite byk berfikir dgn cara dye yg byk bertanyee . UNTUNGLAA !

okela . meh tgk ckett gambaq2x :)


neh Rusydan . umoq dya 22 tahun . dye asai Sungai Petani . pangai cm budak2x even da tua :D & ape yg aku pelik smpai skg , loghat tuh xilang2x . hehe . kdg2x bile dye tersasul ckp KL , cm na terggelak pown adee . [eh , sorry Dan . Peace :)]

yg comel lote neh sblh kanan kaka Bella . dye dak kolej aku but kampus Kota Bharu punyee .
*abaikan dak kecik sowg sblh kiri tuh :D


yg neh plak , dary kiri Emma , Adrian , Afiq & kaka Bella . Emma neh pown same gak cm kaka Bella , dary kampus Kota Bharu . Adrian & Afiq plak , dowg neh dak PTPL Shah Alam tuhh :D

gaya retis snap gamba :p


okee . neh kaka Mariam a.k.a Marie & kaka Noor . suke tgk dowg neh sbb comel sgt ! :D
*sebok jee interprem yg tgh tuh :)

---------------------------------------------------------

oke . dats all :D
*motif : na tnjuk gambaa je .



10 December 2011

BRUNO MARS : IT WILL RAIN
If you ever leave me, baby,Leave some morphine at my doorCause it would take a whole lot of medicationTo realize what we used to have,We don't have it anymore.


There's no religion that could save meNo matter how long my knees are on the floor, ohSo keep in mind all the sacrifices I'm makingWill keep you by my sideWill keep you from walking out the door.

Cause there'll be no sunlightif I lose you, babyThere'll be no clear skiesif I lose you, babyJust like the clouds,my eyes will do the same if you walk awayEveryday, it will rain,rain, rain

I'll never be your mother's favoriteYour daddy can't even look me in the eyeOooh if I was in their shoes, I'd be doing the same thingSaying there goes my little girlwalking with that troublesome guy


But they're just afraid of something they can't understandOooh well little darling watch me change their mindsYea for you I'll try, I'll try, I'll try, I'll tryI'll pick up these broken pieces 'til I'm bleedingIf that'll make you mine

Cause there'll be no sunlightif I lose you, babyThere'll be no clear skiesif I lose you, babyJust like the clouds,my eyes will do the same if you walk awayEveryday, it will rain,rain, rain

Ooooh Don't you saygoodbye, don't just say, goodbyeI'll pick up these broken pieces 'til I'm bleedingIf that'll make it right

Cause there'll be no sunlightif I lose you, babyThere'll be no clear skiesif I lose you, babyJust like the clouds,my eyes will do the same if you walk awayEveryday, it will rain,rain, rain..
-----------------------------------------------
p/s : favourite song of mine :D

warkah buat sahabatku .


Buat sahabat ku yang ku sayang lagi tercinta , Siti Zubaidah .
Assalamualaikum pembuka bicara . sayangku Deqna , first of all , aku nak minta maaf dgn kau if aku ade wat salah kat kau . halalkan makan minum ape sume yg pnh kau bg kt aku selama kite bersahabat . aku sedar aku neh kadang2x ade gak terlepas cakap , wat kau saket/terasa haty . aku tahuu . cume kau jee tana ckp . tp , aku mohon , seikhlas haty kau maafkan segala kesilapan aku yg aku pernah lakukan kat kau dlm sedar atau tidak sedar . aku minta maaf dary hujung rambut sampai hujung kaky aku . jgn risaw sayangku Deqna , aku da maafkan segala kesalahan kau & aku da halalkan makan minum & segala2xnya .

Sayangku Deqna , aku harap kau kuat untuk sume neh . aku pown ta sangke yg keadaan kau agak kritikal sampai macamneh . aku betul2x ta sangke . terkedu seketika . sbb tuh aku kurang bercakap tyme first aku nmpk kau :’( aku sedih sgt sbb aku tatahu keadaan kau yg sebenarnye . knpe kau ta bagy tahuu aku ? aku ta sanggup na tengok kau mcmneh tawu ? aku ase sebak nak nanges ! aku ase aku laa kawan paling ta gune sbb lgsg tatahu  keadaan kau yg sebenarnye . pastuh , aku ta dpt jage kau . pdahal , kite penah berjanji if salah sowg antara kita saket , kite akan jage dye . tp , aku ? aku mmg kawan ta gune laa . aku ingat kau still lagy mcm dulu . Deqna , siyesly , aku nak kau yg dulu . yg ceria , always tersenyum & manje2x ngn aku :’( aku sangat2x RINDUU dgn kau Deqna ! aku juge rindukan kenangan kite bersame :’( kite tidoo same , makan lepak same , kne marah same2x , wat keje sengal same2x . aku rindu ! Deqna , kau tawu , lpaz aku alek jee dary lawat kau , aku ase sebak sgt . knpe kau kene smpai mcmtuh skaly . aku nak kau dtg kolej ngn aku , blajaa same ngn aku . g posting kat Taiping ngan aku . akhirnye dpt gak kite posting same ea . hmm . tyme aku tuliz surat neh utk kau , aku nanges ingat kat kau . terbayangkan betape seksa nye kau :’( ya Allah .

Tapi tapee sayangku Deqna , aku akan selalu bersame kau . aku sentiasa doakan yg terbaek & supaya kau cepat sembuh . aku akan sentiasa menanti kau kat cneh . jangan cepat putus asa & mengalah . aku & kawan2x kite sentiase ade dengan kau . kami sokong kau dary blakang . yang penting , kau kene lawan pnyakit tuh . oke sayang ?

Akhir kata dary aku , lepas neh jangan lupe makan , sbb bdn kau da kurus sgt2x :’( jage diri , lawan pnyakit tuh , byk2x kan berdoa & selalu ingat Allah s.w.t. alu tahu aku tadela baek sgt tp utk pedoman kite bersame . lpaz neh insyaAllah aku akan cube dtg lawat kau jika mase mngizinkan . tapi , aku akan cube gak curik mase tuh utk bertemu ngn kau . teringin sgt nak talk2x lepak2x ngn kau mcm dulu . sbb skang aku keje part time . oke sayangku Deqna ? sbnrnye byk sgt bende aku na cite dgn kau tahu ta ? :’( tapi tapela . t ade mase aku cite ye sayang . sampai ketemu lagy , aku yakin kau boleh ! chaiyok ! maka dgn ini , aku undur diri . salam .

Yang merinduimu ,
Lynne [Likna]


----------------------------------------------------


p/s : aku ta sanggup nak kehilangan kau , Deqna . sbb aku terlalu sayang kat kau . mcmane pown keadaan kau , kaulah sahabat aku DUNIA & AKHIRAT, SITI ZUBAIDAH BT OTHMAN . selamanya .

*muga Allah mencucuri rahmat keatasnya & muga rohnya ditempatkan disisi orang2x yg beriman . amiin . tenanglaa kau disana sayang .

-al-fatihah-

akhirnye , kau pergi jua :'(

salam . hyep readers .

how's your day ? is it fine or not ? hopee kowg sehat selalu .

well , menaipnye aku disini , aku na citee & kongsi psl bestie aku .

now aku na cite how we met & bla3x .

aku kenal bestie aku neh since sem 1 , but tadela rapat sgt . just sbgai kawan sekelas . but , naek jee sem 2 , kitowg mcm ade chemistry taw . ape2x pown mesti kne bersamee , xkire ape jua keadaan . susah senang kitowg bersamee . ape yg best nye lg , fizikal kitowg pown hampir samee . same kecik , same ketot :) cume bezanye aku agak berisi & dye kurus laa .

kdg2x , yela kite kn manusia manede yg perfect , so opcoz laa ade slh phm antara kitowg neh . but , sbgai kwn yg baek , mesti sowg akn mengalah . & yg mngalah tuh salunyee aku . dye ngn aku agak same laa baran & keras kepala . msg2x ego tinggi . tp , friendship pnye psl , aku redah jela . sbb aku sayang dye .

hbngan kitowg neh berlanjutan laa sampai kitowg sem 4 . kdg2x aku ikot dye alek Bahau tidoo umh dye , kdg2x dye dtg tido hostel aku . tido sekatil , makan sepinggan & everything laa . smpai msg2x da janji if ade ape2x , salah sowg mezti kene ade utk tolong .

but , everything is change bilee masok sem 5 . tyme tuh kitowg masing2x posting . aku kat Tampin , dye kat HKL . so , agak jarang laa dpt jmpee dye sbb kaka dye ta bg dye stay hostel if weekend . so , cume ade 1 weekend tuh jela kitowg decide na lpk same2x . so , aku bwk laa dye jln2x around KL pastuh aku anta dye alek hostel then aku plak alek Klang .

and guess what ?
aku ta sangke tuh laa kaly terakhir aku dapat lepak , makan , cite2x , tengok dye senyum & gelak .

punyee lame laa aku carik dye , text dye , call dye . but dye lgsg ta answer . tp , aku pk positive jelaa kn maybe sbb dye sebok or ape2x laa . then , ade 1 hary tuh dye text aku . katenye kne tahan wad sbb haty bengkak . i was like , ohh oke . sbb slame neh dye mmg ade gastrik . so , aku expect dye bengkak bese jela kott . kott .

pastuh , akhir sem5 tyme kitowg na amek exam final , dye ta hadir . aku pown pelik laa . kritikal sgt kee smpai ta dpt hadir exm penting ? aku still lg dgn sikap acuh ta acuh aku . pk yg maybe dye ade hal kott . so , aku teroskan laa hidop aku as a student mcm bese .

then , sekitar akhir bulan November , aku try laa call numb dye . kaka dye yg angkt . kaka dye ckp bestie aku neh ade kt Hospital Ampang . sbb sebelum neh dye kene tahan kat HTJ , Seremban . jd , aku ngn membe2x kelas aku decide na g lawat dye sbb dekat .

so , after klas hary tuh , kitowg g laa gerak ramai2x g lawat dye . dye ditempatkan kt wad Hematology [Darah] *yes , membe aku neh juge seorang yg Anemia [kurang darah]
sampai kt tmpt yg dimaksudkan , kitowg pown carik laa name dye . dye kt katil 18 . haty aku agak ase berdebar2x taw tyme na g tgk dye . tp , sbb bestie , aku gagahkan jua . aku heran gak knpee katil patient laen ta bertutup tirai dye , but bestie aku neh bertutup ? bile aku selak jee , aku ase terkejut sgt2x ! sbb , person yg ade kt dpn mate aku skg neh , amat3x berbeza sekaly dgn bestie aku selame neh . saat tuh jugee aku nanges . sbb ta sangke pnyakit dye seteruk neh :'(

upe2x nye , bestie aku neh kene pnyakit Kanser Hati peringkat akhir iaitu stage 4 . sbnrnye , HTJ ta dpt detect lg kanser tuh tyme tahap 1 , doc ingt just saket pewot sbb gastrik jee . but , bile lame2x , hanta kat specialist hospital [Ampang] baru dpt detect . bygkan laa . ya allah . berat sungguh dugaan yg Kau beri pada bestie aku neh . menurut membe aku yg 1 tmpt posting ngn dye , dye salu saket perot kt sane . tp , bile doc bg ubt , dye lgsg tanak mam . LANGSUNG TIDAK ! haih . degil betoi .

sejak dary itu , aku salu g melawat dye . aku gembira tgk perubahan dye dary hary ke hary . dye makin bersemangat . & aku plg ta bole lupe , even dye ta larat na bercakap , but still dye kuatkn juga smngat na bisik kt aku yg 'AKU RINDU SGT KAT KAU , LYNNE' . aku ase terharu sgt . tp , aku dpt jmpe dye ta lame . dlm seminggu je aku dpt g lawat dye . sbb ade 1 hary tuh kitowg g sane , dye da tade , nurse kate da balek . aku pown pelik la . awat plak alek ? tp , tapela . at least fmily dye bole take care dye dgn lebih detail kn ? oke .

7hb DISEMBER 2011 : tyme tgh posting kat Bentong , Pahang .
aku dapat 1 msg dary Mirul , which is membe yg aku kenal tyme lpk kt umh bestie aku dulu tuh .
dye text : salam , lin da tawu x yg ct da meninggal ?
aku terkejut & terkedu tatawu na wat ape . aku ase lemah bdn aku . aku ta pecaye . then , bile aku call & minta confirmation , then it is real & fact . aku pown teros inform kt membe2x aku psl neh . dowg yg posting kt area Melaka , Tangkak & Tampin sume g ziarah umah arwah kt Bahau & jumpe wat kaly terakhir .

but , for sure aku yg plg terkilan skaly sbb ta dpt g ziarah dye . atas faktor jawh . hmm . mlm tuh mmg aku ase down gila2x & nanges sepuas2x haty . sbb aku kehilangan ! aku dgr lagu yg dye salu nyanyi , aku hug baju yg dye bg . sumpah sedih xterkate :'(

al-fatihah .

itu saje . till then . tata .

-------------------------------------------------------



p/s : sambil taip sambil nanges ingat kt dye :'(

1 December 2011

posting tyme :)

hyep :) salam . ya allah . lame xupdate . better buang jela blog kau neh lynne :)

papelaa . yela , now kan sebok jee memanjang . sem 6 neh sucks betoi laa .

1st :
oke , dipendekkan cite , smlm [30.11.11] , aku meet abg aku , wan :) mmg happy gile laa sbb ta sangke even kitowg da jawoh , but still lg keepin touch each other . alhamdulillah . syukur sgt dpt jmpe dye . even kejap jee kitow spendtyme smlm . tp tapela . yg pntg jmpee kn ? :) papepown , thanks sgt2x sbb sudi turun dary Kedah - KL . imy ! :)

2nd :
sabtu neh aku da gerak g posting . kene kat Pahang & Perak . ade 5 rotation . tatawu laa saeade aku kuat utk sume neh . aku harap dpt lalui dgn elokk la . amiiin .

dats all :) thanks !


p/s : till we meet again :) goodbye :'(

3 November 2011

beronok2x ;D

hey . salam :)

lamenye xupdate blog kn . well , agak sebok dgn sem aruu . haih . sem neh agak mnyakitkan haty laa . + lg dpt plak lect yg mcm tetttt . suke2x haty je wat jadual sndiri . dye ingt kitowg neh ta pyh rehat . robot agaknyee ? choii .

whatever . now aku nk stoly moley psl activity aku ngn housemate aku :)

selame beberape hary neh , aku asek overnyte jee . haha . bkn apee pown . saje release tension . so , malas nk ckp byk , enjoy laa picca neh :)











last but no least , aku cume na ckp .

AKU HEART + SAYANG KOWG SAMPAI MATYY !


--------------------------------------------------------------


p/s : no more you :'(

15 October 2011

for you .


I'm not supposed to love you, I'm not supposed to care. I'm not supposed to live my life wishing you were there. I'm not supposed to wonder where you are and what you do. I'm sorry, I can't help it, I'm so in love with you.


well, I guess when your heart gets broken, you begin to see the cracks in everything. Just like me.
Falling for someone for the first time is easy...it's the second time, after you have fallen and trusted someone to catch you and they didn't...when it becomes difficult to fall again.
I could fill a thousand pages telling you how I felt and still you would understand. So now I leave you without a sound, except my heart shattering as it hits the ground.

I never stopped loving caring for you,  I just stopped letting it show.






P/S : I keep myself busy with things to do, but everytime I pause,  I still think of you.

-------------------------------------------------------------

: Forget the times he walked by.
: Forget the times he made you cry.
: Forget the times he spoke your name, Remember now your not the same.
: Forget the times he held your hand.
: Forget the sweet things if you can.
: Forget the times & Don't pretend.

: Remember now he's just your friend.



9 October 2011

NEW LIFESTYLE :)

salam :)

syukur alhamdulillah ke hadrat illahi sbb aku still di-bg chance & peluang & mampu post entry untuk kowg bace :)

well . entry kaly neh just nak cite psl life aku skunk neh . alhamdulillah , everything is fine . final ary tuh pown aku dpt jwb dgn senang hatyyyyyy nye :)

ohh yee , na bagitawuuuuu . aku dpt posting kat TLDM,Lumut & TAIPING,Perak . haha . terbaekk lorh . ekceli , aku dpt kt Sabah . tp , aku tanak . sbb area pendalaman . if kat Kota Kinabalu , tape g . sbb kg aku kt sanee . neh gilee jauh kot ngn kg aku :) tamoo la . so , tukaa leee . [aku tawu keje sape yg bg aku kene kt Sabah tuhhhhh]

oke . back to the main topic . choiiii :)

now aku keje Full-Time kt kedai roty area hostel aku laa . ala , bkn keje sgt pown . cume nk isi mase aku cuty 3weeks tuh kn . dary melangut tade watpe , better keje carik wet . betoi x ? hee . aku bernaseb baek sbb dpt bos yg sungguh sporting gileeeeee3x kentang punye laa . sbb tuh i semangat mahu keje :D paling besh plak , if dowg sangat2x percayekan kite . so , aku ase mcm terharuu la . padahal , kitowg baruu jee seminggu kje sane . thanks Puan Nora & Encek Khairul sbb caye kt kitowg . ktowg akan wat yg terbaek utk anda  :)

cite banyak pown ta gune , tgk laa gambar ea ? :D

so , neh antara gambar2x yg aku snap laa tem kt tmpt keje :)



neh kaka izzah :)


neh kaka fairuz :) Puan Nora panggil ktowg Dak Hardcore . ta bolee blah . sbb nye , ktowg je yg plg bole diharap . haha :D


neh Puan Nora :) besh bos !


rakan kejee aku :)
dary kiri : kaka izzah , kaka fairuz , kaka lia , faraa :)


neh Chicken Cheese Bun :)


Blueberry Bun :)


Kaya Bun :)


posinggg !


keadaan sblm dibakarrr :D


neh tray yg penoh dgn roty :)


prover . tmpt bg kmbang doh roty .


muke ta bole blaa . khusyuk .


mehhh decoratee .


picittt marjerin itu :D


maka , itu sajee untuk hary ini . maaf ;laa if agak bosan :)

take caree peeps . lovee ya !

----------------------------------------------------------


p/s : tired of thinking bout you .