11 February 2016

2016 !

hai semua! apa kabar? setelah sekian lama setahun sekali je ngapdet blog nih, makanya hari nak ngapdet lagi. hehe. so tahun nih, aku bakal menamatkan zaman belajar aku pada bulan April ini. dan, sekarang aku tengah praktikal kat Hospital Tuanku Mizan. ala hospital tentera tu kat Wangsa Maju. so far okay lah kat sana. takde masalah apa apa. staff dia best jugak. adatlah best tak best tengok la ngam tak ngam dengan orang tu kan. tak kisah la, janji gua habis belajar tahun ni 😋 tu jelah, kbai ❤️

20 November 2014

bye year 3 semester 1 :)

hai. sepertimana yang diharapkan, alhamdulillah aku dah habiskan sem ini dengan jayanya. hehe. tadi jawab paper last. so, skan dah merdeka. 4hari okay tak tido nyenyak. gila ahhh. but its okay cuhs now freedom is mine. haha :)

hmm. tadi kan, bukak insta. pastu stalk dia. then pastu aku yang sentap sebab nampak dia post amba dengan orang lain. hmm.

tu jela. huwwaaaaa :'(

12 November 2014

what about today?


hi. This is the latest photo of me. So, i was having my Leadership & Management exam early this morning and its kinda fucked up though -.-
i was so confused and cant answer the question properly. I mean i can answer that question but i am confuse w the other answer. So at the end, i think got it all wrong. Do you know what i mean? Haha ✌

so, tell Me how was your day today? Share w Me ♥

thanks for reading. Iloveyou.

love, lynne 😊

9 November 2014

my world. my life.

hai. Assalamualaikum. Apa kaba? Lama rasanya diri ini menyepi dari blog. Bukan taknak tulis. Cumanya sibuk dengan urusan pelajaran, kehidupan dan perasaan. Cewah ♥


setakat nih, alhamdulillah masih lagi sihat walafiat dan bernyawa disamping kawan-kawan dan keluarga yang tersayang. Bersyukur sebab masih lagi dikurniakan nikmat hidup yang alhamdulillah.


tapi sebenarnya bukan nak cerita pasal apa pun. Cuma. Hanya ingin sekadar berkongsi cerita dengan pembaca bahawasanya hidup tak selalunya indah. Jadi. Kalau ade yang indah tu, save dalam memori anda sebab kita tatahu bila lagi bole dapat memori macamtu.


dalam hidup nih, pastila kita ada matlamat untuk berjaya kan? Tak kisah la berjaya dalam segi apapun tapi yang penting kita berpuas hati dengan apa yang kita impikan. Semua orang pun nak berjaya. Dalam nak berjaya tu, wajib ada kepayahan yang melanda sebelum kita capat cita-cita kita tu. Then, baru la kita rasa worth it. Kan?


well, aku pun sedang menggapai cita-cita aku jugak. Aku nak habiskan degree, dapat sijil pastu nak kerja kumpul duet dan harta. Bahagia kan family aku then baru fikir kawen. Sebabnya aku da penat kejar orang. So kali nih bia orang kejar aku pulak. Hehe. One day. InsyaAllah. Kadang apa yang kita nak tak selalunya kita dapat. So, Allah knows better. Sabar jela. Jodoh tak kemana.


selain daripada nk dapat status degree holder tu, aku ade jugak wishlist lain. Which is pergi ke semua kedai makan yang aku rasa nak pergi. Contoh, baru-baru nih aku tengok kat insta pasal Chemistry Cafe + Lab kat Shah alam tu. So aku pergi la semalam. Hehe.


sebelum tu, aku teringin nak makan kat Tous Les Jours kat Bukit Bintang tu. So aku pergi la jugak sana. So next destination maybe Bubba Gump & Shrimp Co, ataw Dip n Dip. Haha. Banyak wishlist nih. Sushi King Da makan dah. Yang aku ase macam best la enviroment dia. Satu lagi makan kat The Gardens Lifestyle Restaurant tu. Yang ade piano dalam sangkar. Hehe.


dah dah, makin merepek pulak. Hehe. Maseh sebab baca. Jaga diri, jaga hati. Assalamualaikum ♥


-love, lynne-

20 August 2014

its okay to feel insecure.

hey assalamualaikum. Apa khabar semua? Sihat? Aku kat sini sedang suffer batuk-batuk. Maybe sebab musim kan. Tapi takpela. Sakit itu penghapus dosa. Hehehehe alhamdulillah ♥
well today, aku nak tanya korang. Pernah tak korang ase macam curiga kat pasangan korang? Even pun korang ade dekat dengan dia. But korang all the time ase macam 'oh, nant dia carik pompuan/boy lain.' Pernah tak? Aku selalu mengalami masalah ini. Padahal takde apa pun. Aku je over. Haha.
bukan nak kata tak trust pasangan kita, just biasalah. Fikiran kita kan macam2x dia punya peel nya. So kadang tu sampai bole buat gaduh la pasal nih.
sebenarnya kan, senang cerita, trust itu penting dalam sesebuah perhubungan. Even kalau korang jauh mana pun, at least spend a little time to your loves one. Even korang busy mana pun. It can really made their day. Im telling you this. Cause it works! Hehe ✌


itu jela kot. Haha kbai.


-sungguh tade penutup bicara aku nih -.- -