28 September 2011

watch out boys ! :)

salam :)

today nak share sket pasal UNIKNYE kaum HAWA neh :) so , enjoy your reading . thanks !


1 .Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4.Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15.Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19.Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang
akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

----------------------------------------------------------------


p/s : saya lapar , kamu tahuuu :'(
 

are you brave enough ?


p/s : lets play game . shall we ?

23 September 2011

WAIT FOR YOU ;)

sajee nk share lagu neh . missing someone :)

*klik kt link bwh neh utk watch video okee :)



[Verse 1]

I never felt nothing in the world like this before
Now I'm missing you
& I'm wishing that you would come back through my door
Why did you have to go? You could have let me know
So now I'm all alone,
Girl you could have stayed
but you wouldn't give me a chance
With you not around it's a little bit more then I can stand
And all my tears they keep running down my face
Why did you turn away?

[Bridge]

So why does your pride make you run and hide?
Are you that afraid of me?
But I know it's a lie what you keep inside
This is not how you want it to be

[Chorus]

So baby I will wait for you
Cause I don't know what else I can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just ain't true
I really need you in my life
No matter what I have to do I'll wait for you

[Verse 2]

It's been a long time since you called me
(How could you forget about me)
You got me feeling crazy (crazy)
How can you walk away,
Everything stays the same
I just can't do it baby
What will it take to make you come back
Girl I told you what it is & it just ain't like that
Why can't you look at me, your still in love with me
Don't leave me crying.

[Bridge]

Baby why can't we just start over again
Get it back to the way it was
If you give me a chance I can love you right
But your telling me it wont be enough

[Chorus]

So baby I will wait for you
Cause I don't know what else I can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just ain't true
I really need you in my life
No matter what I have to do I'll wait for you

[Bridge]

So why does you pride make you run & hide
Are you that afraid of me?
But I know it's a lie what your keeping inside
Thats not how you want it to be

Baby I will wait for you
Baby I will wait for you
If it's the last thing I do

[Chorus]

Baby I will wait for you
Cause I don't know what else I can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just ain't true
I really need you in my life
No matter what I have to do I'll wait for you

I'll Be Waiting. 

-----------------------------------------------------


thinking of finding a new boyfieee that loves me much .

SALAH.PAHAM.

salam .

heyy , ape cer ? sehat x ? aku sehat alhamdulillah . moge kamu pown sehat jugee :) [amende laa aku mepek]

oke . fine .

entry kaly neh berbaur geram . aku nk cite sket psal salah paham owg2x diluar sanee tuuuuuu . ekceli , ingin diTEKANkan & diTEGASkan disini yee bahawa encek I.M tuh cume sekadar aku anggap ABANG sahaja okee . xlebih dary ape2x pown . fullstop !

neway , as kowg da tahuuu , dye da ade gigirl name A . so , aku tade maknee nye nk rosakkan hal umah tangge owg . choit . pls ler jgn tnyee soalan pelik okee . if kowg tnye aku syg dye ke x , mmg laa . standard la seorang adik syg seorang abg . kn ? no cintan-cintun laa der . haih . tak paham aku .

maka , dgn ini , aku arap kowg2x tade laa nk gosip pape lg yee . malu laa dye . oke ?

thanks peeps .

-------------------------------------------------------------


p/s : maaf laa ea . aku cume tanak dye jd bahan .

22 September 2011

ta bole daaaa .

salam :)

kowg pe kabo ? adeeh . aku now kat Penang . and sangat3x boring okeh sampai tatahu nak wat pe kat cneh . andainye if aku ade kete kn besh ? ohh bukan . kete byk kt umh , but LESEN itu perluuuu . t x pasai2x kna saman , mampuih kne tibai ngn Daddy :)

-----------------------------------------------------------



pasneh , da ta bole update ape2x lagy pasai dye di atas sebab2x yg tertentu . uwaaa ! tapela . hormat laaa privacy owg kan ? wee :) take care bro :)


tetibe rindu plak mase neh . 

kaka waty , aku , kaka fyza :)

--------------------------------------------------------------------

thanks bebeh :)

TIPS HILANGKAN RINDU YANG MEMBUAK-BUAK !



I MISS YOU
I MISS YOU
I MISS YOU
------------------------------------------------------

Kekadang rasa rindu yang tak terbendung itu memang mengganggu gugat kehidupan harian. Buat ape pun serba tak kena. Mandi rasa malas, Makan tak selera, tidur tak nyenyak. Sesekali termenung dan akal mula terfikirkan si dia. Masuk jer nama si dia, wajah si dia dalam kotak fikiran mula rasa yang membuak buak dalam diri, gelora jiwa yang macam tak tentu hala dan resah yang teramat sangat. Itulah penangan rindu yang menusuk kalbu kata orang.

Rasa rindu itu wujud bila kita cinta sayang suka kaseh pada seseorang/benda/apa apa jer.
*i refer to person missing someone* dan kita gagal mendapatkannya.
Yeahhh, rindu kat awek tapi dia jauh or rindu bf tapi tak dapat bersama. Tak ada suara, tak ada gelak tawa, tak ada belaian manja. Keadaan yang membuat kita rasa.....rasa....RINDU.....yang teramat sangat.

Itu kalau dia bf or gf kita *dia masih dalam kawalan kita kecuali x-bf or x-gf* tapi kalau rindu kita pada zaman dulu dulu, pada teman teman, pada saat saat senyuman terukir dan semua kenangan itu bermain main dalam fikiran, apa yang boleh kita buat?

1) Tengok la gambar gambar yang ada. So, setiap memori indah tu ambillah sebanyak mana gambar buat pengubat rindu. Tak dapat gambar wajah, gambar baju dia pun kira okay la.

2) Happy kan kehidupan kamuu sekarang. Jangan asyik terpikir sangat hal rindu yang tak sudah tu. dapatkan kawan baru, teman teman baru dan pelbagaikan aktiviti. 

3) Cari hobi baru. Kekadang, kita akan rasa bosan dengan cara hidup kita yang sama jer everyday. dan sebab cara hidup yang sama tu membuatkan kita semakin teringat ringat orang yang kita rindu. Apa kata, dari kamu habiskan masa merenung bulan bintang teringatkan si dia, baik kamu g camping, masuk hutan, swimming, jalan jalan makan angin, masak masak benda yang sedap, tak pun kumpul setem. [gile kentang kumpul setem]

4) Bergaul dengan ramai orang. Instead of you focus pada seseorang yang kamu sendiri tak pasti boleh dapatkan dia, baik kamu attach dengan mana mana orang sekeliling kamu. Yer tahu, orang sekeliling tak sama dengan orang yang kamu rindu tu tapi dengan bergaul mesra dengan mereka boleh buatkan kamuu lupa seketika perihal rindu

5) Paling penting, jangan sesekali fikirkan pasal hal rindu. bila teringatkan si dia *biarkan jer, make it neutral* "so what aku rindukan dia. Normal kan!"


*tapi , sume cara neh aku salu xdpt buat :'(

Apapun, ubat paling mujarab kepada rindu adalah masa. masa yang akan mengikis rasa rindu itu. lama lama kamu akan biasa dengan kehidupan kamu tanpa si dia. Sesekali kamu akan terkenang tapi rasa debaran jiwa raga dan hati yang berkocak kocak tu akan seperti kamu awal awal jatuh sakit rindu dulu.

ekceli , aku wat entry neh sbb aku tgh rindukan seseorang yg aku ------ . ohh , abaikan . dye xkn jd milik aku .


well , thanks peeps :)

21 September 2011

dayDREAMING .

salam .

aloo kowg :) ketemu lagi yaa kita di entry neh :) utk story kaly neh , tade nk ckp apee pown . cume nk share lyrics jee dgn kowg . yelaa . sesuai laa kot ngn ape yg aku ase skg ea ?

moh lerr kite layan :) sambil dgr lagu blog aku neh , sambil2x laa kowg nyanyi skaly :)

MERINDUKANMU - D'MASIV


[Intro]


                                                   Saat aku tertawa di atas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

*Aku ingin engkau selalu ada
  Aku ingin engkau aku kenang

c/o :

Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan
Ku kan slalu memujamu
Meski ku tak tau lagi
Engkau ada di mana
Dengarkan aku ku merindukanmu

Saat aku mencoba merubah sgalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

[ repeat * , c/o ]


Dengarkan aku ku merindukanmu .


-----------------------------------------------------------------------



owg paling sengai aku pnh jumpe yet very caring . eh ?

thanks :D

tuu diaa . PENANG mai daa :)

salam .


*yeahh . itu diaa . kaki da gatai nk jln jaoh !


heyy :) ary neh 3 entry sekalygus aku wat . mmg terbaek la :) bukan apee . saje nk mngisi kekosongn di waktu mlm hari . eseimen :) okee laa . back to the main story . aku nk cite yg aku skang ade kt Penang laa . kt umah Daddy aku . area Butterworth . hangpa taw x ? hee :)

so , dicepatkan cite , smlm [19 Sept 2011] aku ase tergerak haty nak alek Penang . so , aku troz call Daddy , suwo dye bank-in duet . then , troz bli tiket kt Puduraya Central . smntara tnggu bus aku pukol 6ptg , aku pown ber-LOLing ngan membe aku xlaen xbukan KINDER BUENO :)

neh antara kesengalan kitowg yg aku smpat snap laa :)






pastuh , da letih lepak2x , kitowg pown round2x laa area sane tuh . da penat round2x , dok laa alek . agak2x da pukol 5-30 tuh , dye pown mnx izin kt aku nk alek . so , kitowg pown pelok pelok muah muah then say GOODBYE .

ase sedih gak laa sbb da hangout lame , ase tanak pisah jee ngn dye . choit :)


 tyme dlm bus daa .

so , aku smpai Penang dlm pukol 10-30 laa . segale kepenatan aku hilang bile dpt tgk muke Daddy yg tersayang :) then , kitowg g mam kt Nasi Kandar pastuh troz balek tidoo .

pagy2x neh plak , segar jee mate aku bgn awal . so , aku pown g laa jenguk ha binatng2x peliharaan Daddy aku :)

neh antarenye :

JONI & JENI :)


dowg neh still anak lagy . so , nk makan , kene suap . manjee sgt :)

MIKE :)


yg neh yg da dewasa . jinak okeeee ! choit . sbb tuh smart :)

buktinyee :



BUNNY :)


peberet Daddy aku :) dye punyee neh .

CHOCO :)

NEH AKUU PUNYEE :)

tuh jelaa yg aku nk kongsi ary neh . da letih da mate neh . 
akhir kate , jgn seksa binatang . eh ? :)

*syg kamu encek MIKE . muah muah jugee .




attention : STALKER , SILE BERAMBUS !
nk kene sepak ?

---------------------------------------------------------------------


wee :)

20 September 2011

BILA KAMI BERTEMU :)

salam .

hyep . ape kaba ? sehat ? adekah kowg da makan ? well , aku dah . [tade kene mgene pown?] WHATEVER . well , entry aku kaly neh adelaa nk share story kt kowg about my bestie , Nurul Izzati bt Mohd tettt . hee . aku lbh sng pnggil dye KINDER BUENO  sbb aku knal dye pown day Facebook :) haha . da mcm Cinta Muka Buku laa pulakk . if kowg nk kenal dye , sile laa add dye . tekan link kt Kinder Bueno tuh yee .

well , aku kenal dye pown dary boyfiee dye who was my ex-schoolmate lorh . ekceli , xsangkee pown bole jd bestie dye knn . hee . sbb bende neh mmg xdirancang pown . tawu2x jee , kitowg start msg , then dye story mslh dye kt aku & kitowg saling switch story msg2x . mmg ngam laa :)

so , bilee da lame msg tuh , kitowg pown decide laa nk jumpee . [da mcm kapel jee] haha . mmg kitowg cmneh . ekceli , neh da kaly ke-3 xsilap kitowg bjmpe . 1st jmpee last year . lepak tmpt keje dye :) kaly neh , dye plak tdoo umh aku :)

well , kami decide jmpee kt SOGO . so , dlm 1-30pm cmtuh laa kitowg jmpee . well , meh aku share cket picca dye :)


inilaa dye sahabat saye :)

bile da bjumpee tuh , opcoz laa xlary dary pelok pelok muah muah . hee . then , kitowg pown g laa membuang mase kt area SOGO tuh & round Berjaya Times Square . tadelaa shopping hebat mane pown , window shop jee yg lebih :)

muke control lagy even da penat sgt ;)

bile agak2x da pnt berjalan tuh , kitowg pown gerak laa alek umah aku . pastuh , makan , mandi , potpetpotpet , tros tarik selimut , kroih kroih kroih :)
itu sajee wat kaly ini :)
thanks peeps !

17 September 2011

TEARS , PLEASE FALL :'(

salam :)

ary neh ary yg amat menbosankan bagi aku . sebab , salunye aku da kuar merayap kat ane2x selagi siang tuh x ke mlm . [ape aku mepek neh?] ape2x jeela .

now , stop psl mepek2x sume tuh . aku nk kongsikan sikit gambar2x tyme aku lepak2x kt area Melaka utk mlm terakhir aku kt Tampin tuh . siyes sedih . yelaa . t da xjmpe dowg lg . ntah bilee la plak nk jmpee lg kn ? lg2x plak , dowg sayang aku , aku sayang dowg . [ coit ! perasan nye :) ]

well , here we go :)

neh tyme dlm kete otw nk g AIR PANAS GADEK :)


*aish . buruk nor muke aku -.-'

pjlnan mgmbil mase xsmpai 20minit pown , akhirnye kitowg pown smpai laa kt situu :)


pastuh , g bli tiket sume , masokk la kt area kolam air panas :)



 sume pakat rendam2x kaki :)

pastuh , kitowg pown start laa ber-CAM-WHORING :)

neh laa hasilnyee :


background dye lawaa kn ? hasil keje I.M :)


ade owg ckp shahir cm hero hindustan . really ?


muke poyo :p


dgn kaka fiza :)


neh plak model selipar jepun :D


da macam apee je c shahir tuh :D
aku plak bajet pnyanyi nasyid :)


bersame bodyguard aku selame kat hospital tampin . hee :D

and then ,


kitowg pown gerak laa pulakk g Melaka :)


bile da sampai tuh , apelagi ,
gambar4x lagi :)


terserlah kegedikan aku . coit :)


yeaa . pelok meeehhh :)


kechik & BESAR :)



seliper tuhhh penting . pokus3x :)


ejen 003 . heee :)


oh-em-ji :)


besau betoi mulot aku :)


sengal laa :)


my second FAMILY :)


muke minx penampau :D


muke lepaz kene tampau :)


merajok sbb kne tampau ! :D



 bagy aku , dowg neh da mcm family aku .
aku sayang kowg :)
thanks untuk segalenye & juge memori terindah yg tercipta ini <3


akhir kate ,aku bangge jadi anak Malaysia . eh ?

nyte kowg :)